Zin in een cake zonder je schuldig te voelen? Dan moet je deze eens proberen!
Snel klaar én ook nog eens suiker-, lactose- en tarwevrij.
Ingrediënten
3 (rijpe) bananen
3 eieren
100g speltmeel
50g havermout
50g (ontpitte) dadels
1,5 tl bakpoeder
snufje bicarbonaat
Snuifje zout
handje walnoten
Bereiding (1uur)
- Neem een mengkom en prak er de bananen in. Voeg de eieren toe en roer alles door elkaar.
- Haal indien nodig de pitten uit de dadels, snij ze in kleine stukjes en meng ze vervolgens onder de bananen en eieren aan de hand van een staafmixer.
- Voeg vervolgens het speltmeel, de havermout, het bakpoeder en zout toe.
- Breek de walnoten in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de andere ingrediënten in je mengkom. Roer alles nog eens goed onder elkaar.
- Giet je deeg over in een cakevorm en zet voor 40 minuten in de oven op 175°.
Dit recept vormt de basis voor je cake, dus wees creatief en voeg soms andere ingrediënten toe zoals frambozen, raw chocolat, zaden…
Smakelijk!
AMAI, dit wordt mijne favoriete cake!
Keigemakkelijk, lekker en er van smullen zoveel je wilt!!
Toppie
Ik heb deze gisteren klaargemaakt, en met een bang hartje gepresenteerd aan de grootste criticus des huizes, die cake geen cake vindt als het niet zoet en nes (zo nog wat “vochtig”) is, die pizza geen pizza vindt als het niet op een pizzabodem gepresenteerd is, …
En … Hij vond het lekker! Victory!
We hebben vandaag ook nog alletwee wat mee naar het werk.
Ik heb het wel afgewerkt met pecannoten uit gebrek aan walnoten. Volgende keer experimenteer ik wat meer 🙂
Dat is super Lies ! Hopelijk meer van dat.. 😉 en leuk idee van de pecannoten. Laat maar weten hoe jouw volgende experimentje smaakt 🙂