havermout uit de oven met frambozen

Nood aan een variant op klassieke havermoutpap? Dan moet je zeker deze ‘raspberry porridge’ eens proberen! Bovenal is dit een healthy energiebommetje om de dag goed mee te beginnen.

Havermout zit boordevol koolhydraten die langzaam worden opgenomen. Op deze manier ontstaan er geen pieken in je bloedsuikerspiegel en wordt de vrijgekomen energie langzaam en langdurig afgegeven. Frambozen zijn dan weer rijk aan anti-oxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

INGREDIËNTEN (1persoon)

  • 40g havermout
  • 150 ml rijstmelk
  • 50g (diepvries) frambozen
  • snuifje zout
  • 1 tl kokosbloesemsiroop

BEREIDING (45min)

  1. Meng alle ingrediënten samen in een kommetje.
  2. Zet in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 35min. Je kan ook alles opkoken tot een dikke pap op het fornuis.

 

raspberry porridge

 

Smakelijk !

Geschreven door therapeut

Emma is osteopaat en volgt momenteel een opleiding als babycoach. Na haar studies osteopathie specialiseerde ze zich in het behandelen van zwangere vrouwen, baby's en kinderen.

Related Posts

Abonneer
Type melding
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Categorieën

0
Wat vind je van deze blogpost?x
()
x