Wouter Heijen

Osteopaat

Biografie

Geboren en getogen in het zuiden van Nederlands Limburg. In mijn jeugdjaren ben ik altijd actief geweest in de sport en heb ik 8 jaar fanatiek topsport beoefend. Door intensief te sporten hield ik me al bezig met hoe ik mijn lichaam in optimale conditie kon houden.

Door een langdurige blessure in mijn lage rug ging ik submaximaal trainen en presteren. Zowel fysiek en mentaal gaf dit een enorme impact. Ik kwam voor het eerst in aanraking met een osteopaat. Deze wist de oorzaak van mijn klacht in een heel andere regio te vinden dan waar de pijn en beperking zat. Hij herstelde de beweginsverliezen en “balanceerde” mijn lichaam uit. Na verloop van tijd begon mijn lichaam te herstellen en was ik sterker dan voorheen.
Door regelmatig onderhoudsbehandelingen te laten doen kon ik optimaal blijven presteren. De fascinatie voor osteopathie is daar ontstaan en was een drijfveer om zelf deze therapie te studeren.

Na mijn vooropleiding CIOS sport academy heb ik huis en haard verlaten om osteopathie te studeren in Gent.

In 2013 behaalde ik mijn diploma aan The International Academy of Osteopathy. Ook mocht ik mijn bachelor in ontvangst nemen, uitgereikt door de University of Wales.

Naast osteopathie gaat mijn fascinatie ook uit naar de fundamentele bewegingsfysiologie en de evolutieleer van de mens. De combinatie van mijn eigen ervaringen in de topsport is een mooie aanvulling op mijn osteopatische visie. Door postgraduate opleidingen en zelfstudie blijf ik mezelf constant ontwikkelen binnen het vakgebied.

Specialisaties

(top)sporters
Osteopathie binnen bedrijven

Opleidingen

Osteopathie (IAO)100%
Trainingskunde en sportspecifieke trainingsprincipes100%
Back to the bone: behandeling van intra osseuse restricties50%
Core stability100%
Fundamentals & functional movement patterns100%
Biochemical tools for Osteopaths100%
Quick wins in de topsport PNI & sport100%
Voeding en lifestyle adviezen voor sporters100%
Oefentherapie en mobility 100%
Techniek panorama binnen het craniale systeem0%