Seksuologie

Praten over relaties en seksualiteit is zeker niet makkelijk. De stap zetten naar het zoeken van hulp is dat evenmin. Daarom wil ik je al bedanken om mijn webpagina te bezoeken en zo die moedige eerste stap te zetten!

Wie ben ik?

Even iets over mezelf: ik ben Amy en heb als vooropleiding het diploma Master in de kinesitherapie. Nadien schoolde ik me om tot seksuoloog (master in de seksuologie aan de KU Leuven). Ik blijf me echter bijscholen; daarom volg ik op dit moment een vierjarige opleiding tot psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie (AIHP). Ik volgde ook reeds de opleiding oplossingsgerichte sekstherapie aan het Korzibsky-instituut.

Als seksuoloog en psychotherapeut kijk ik verder dan de zorgvraag waarvoor je bij mij in de praktijk langskomt. Wanneer er een zorg rond seksualiteit is, zijn er nog andere factoren die hierbij komen kijken (je relatie, omgevingsinvloeden, overtuigingen over seksualiteit, lichamelijke, medische factoren, emoties …). Ik werk dus steeds volgens dit holistische of biopsychosociale kader, want de cliënt is immers veel meer dan de hulpvraag op zich.

Met welke vragen kan je o.a. bij mij terecht?

 • Seksuele functies
  • Verlangen (verminderd, afwezig of overmatig)
  • Erectie
  • Ejaculatie (te vroeg, te laat, afwezig)
  • Orgasme
  • Pijn bij het vrijen (dyspareunie/vaginisme)
 • Seksuele geaardheid of onzekerheid over je seksuele beleving
 • Seksualiteit na ziekte
 • Vragen over onzekerheden, verliefdheid en relationele problemen gelinkt aan seksualiteit.

Praktisch

De sessies verlopen in 3 fases

 1. Voor het eerste geprek:
  Bij het maken van een afspraak zal gevraagd worden een korte vragenlijst in te vullen. Deze wordt u via mail bezorgd. Deze vragenlijst dient als leidraad voor het eerste gesprek. Dit geeft me een idee over wat er bij u zoal leeft waardoor we sneller tot de essentie kunnen komen.
 2. Het eerste gesprek
  Het eerste gesprek is vooral verkennend. Hierbij wordt er een duidelijk beeld gemaakt van jouw zorgen en hulpvraag. Op het einde van het eerste gesprek gaan we samen na of therapie iets voor jou is/nuttig is. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar een andere professional.
 3. De volgende afspraken
  In samenspraak met jou (en je partner) wordt er beslist hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Hoeveel sessies er nodig zijn, is op voorhand onmogelijk te bepalen omdat er te veel factoren zijn waar we rekening mee moeten houden. Gemiddeld gezien duurt een traject tussen de 2 en de 10 sessies. De frequentie varieert van wekelijks tot maandelijks of één keer per 2 of 3 maanden.

Tarieven

Het is zowel mogelijk om alleen als met je partner op consultatie te komen.

 • Een sologesprek in de praktijk of online duurt ongeveer 60 minuten en kost €65.
 • Een duogesprek in de praktijk of online duurt ongeveer 75 minuten en kost €75.

Afrekenen gebeurt na elke consultatie en kan cash of met mobiel betalen (Payqoniq/bancontact-app).
Gesprekken bij een seksuoloog worden voorlopig nog niet terugbetaald door de ziekenfondsen.

Annulatie-voorwaarden

Bij het maken van uw afspraak stemt u automatisch in met de annulatie-voorwaarden zoals hieronder beschreven:

Indien u belet bent voor uw afspraak, gelieve 24u (= 1 werkdag) op voorhand te verwittigen via mail of telefonisch (amy@wecare-groepspraktijk.be, 0494/22.35.81).

Bv. U heeft een afspraak op maandag om 10u, dan dient U ten laatste voorafgaande vrijdag om 10u uw afspraak via mail/sms te annuleren.

Heeft U bijvoorbeeld een afspraak op vrijdag om 14u, dan dient U ten laatste voorafgaande donderdag om 14u uw afspraak via mail/sms te annuleren.

Indien er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, ben ik genoodzaakt de consultatie in rekening te brengen.

Een consultatie die minder dan 24u op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht (€65 (solo)/ €75 (koppel)).

Wanneer u een doktersbriefje kan voorleggen kan -wegens overmacht- afgezien worden van de annulatie vergoeding.

Ontmoet onze therapeut(en)

Pauline Goossens

Kinesitherapeut