Cupping massage therapie

Cupping massage is een oude (oosterse) massagevorm die ook in Nederland en België steeds bekender wordt. Het is een vorm van dieptemassage waarbij cups op de huid worden gezet en vacuüm worden getrokken. De methode richt zich op de behandeling van bindweefsel en fasciale structuren. Door het plaatsen en schuiven van de cups wordt de bloedstroom gestimuleerd, spanning uit de spieren en fascia verminderd en verklevingen losgemaakt. Het gaat dieper dan traditionele manuele massages. De techniek resulteert in een verbeterde bloedcirculatie en meer energie. Het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans.

Wanneer kan cupping massage therapie helpen?

Spier- en gewrichtsklachten

Rug-, nek- en schouderklachten

Hoofdpijn en migraine

Spierblessures

Fybromyalgie

Opheffen van energieblokkades

Praktisch

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt er een duidelijk beeld gemaakt van jouw zorgen en hulpvraag en starten we met de eerste cupping massagesessie. Elke sessie duurt gemiddeld 1u.

De volgende afspraken

In samenspraak met jou wordt er beslist hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Hoeveel sessies er nodig zijn, is op voorhand onmogelijk te bepalen omdat er te veel factoren zijn waar we rekening mee moeten houden. Gemiddeld gezien duurt een traject tussen de 2 en de 10 sessies. De frequentie varieert van wekelijks tot maandelijks of één keer per 2 of 3 maanden.

Tarieven

€60/sessie van 1u.

Afrekenen gebeurt na elke consultatie en kan cash of met mobiel betalen (Payqoniq/bancontact-app).

Cupping massage wordt voorlopig nog niet terugbetaald door de ziekenfondsen.

Bij deze therapeut(en) kan je terecht voor cupping massage therapie

Glenn Piessens

Cupping massage therapeut

Glenn Piessens

Cupping massage therapeut

Maak een afspraak

Klik door op één van bovenstaande therapeuten voor hun rechtstreekse contactgegevens om een afspraak te maken. Of neem contact op via onze algemene gegevens: