Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent ‘’behandeling via beweging’’.

Door middel van manuele technieken en actieve oefentherapie zorgt de kinesitherapeut voor een optimale revalidatie van acute of chronische klachten.

Wanneer kan kinesitherapie helpen?

Bij algemene blessures

Pre- en postnataal

Valpreventie & evenwichtsproblematiek

Nek- en rugklachten

Houdingscorrectie & core stability

Onze specialisaties

Manuele therapie

Manuele therapie is een onderdeel van kinesitherapie waarin er wordt gefocust op de behandeling van gewrichten en spieren die beperkt of gespannen zijn en een verandering in de mobiliteit veroorzaken. Hierdoor wordt de functie van de gewrichten geoptimaliseerd, wat een positief effect heeft op de pijn en beweeglijkheid.

Dry needling

Dry needling is een specifieke behandelmethode om triggerpoints te behandelen. Dit zijn gespannen punten in een spier die pijn kunnen veroorzaken, zowel lokaal als uitstralend. Door deze triggerpoints gedurende enkele seconden met een fijne naald aan te prikken, wordt de doorbloeding gestimuleerd en ontspant te spier, wat een vermindering van de klachten teweegbrengt.

Orthopedische revalidatie

Na een operatie of periode van immobilisatie helpt kinesitherapie om zo snel mogelijk weer optimaal te kunnen functioneren. Dit wordt verkregen door een combinatie van manuele technieken en graduele opbouw van kracht- en stabilisatieoefeningen.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Tijdens de zwangerschap kan kinesitherapie helpen om bepaalde klachten, zoals bijvoorbeeld bekkenpijn of lage rugpijn, te verminderen. Ook worden er losmakende of licht verstevigende oefeningen aangeleerd zodat je deze ook zelf kunt uitvoeren thuis om pijn te vermijden. Na de bevalling wordt er eerst een check-up van de rug en bekken uitgevoerd. Daarna ligt de focus op het gradueel optrainen van de core stability. Zo helpen we jou om opnieuw fit te worden als kersverse mama!

Valpreventie en evenwichtstherapie

Functionele krachts- en evenwichtsoefeningen hebben een positief effect op de connectie tussen de hersenen en de spieren. Hierdoor verbetert de postiezin van het lichaam, waardoor het risico op vallen afneemt.

Wat breng je mee?

Tarieven

Wij werken gedeconventioneerd.

Voor een behandeling in de praktijk betaalt u €34, voor een huisbezoek €37. Voor patiënten met een verhoogde tegemoetkoming worden de tarieven van het RIZIV gebruikt.

De betaling gebeurt per beurt en kan via payconiq of cash. Met het getuigschrift dat u meekrijgt na de behandeling ontvangt u de terugbetaling van de mutualiteit.

Afspraak maken

Bij deze therapeut(en) kan je terecht voor kinesitherapie

Pauline Goossens

Kinesitherapeut

Pauline Goossens

Kinesitherapeut

Maak een afspraak

Klik door op één van bovenstaande therapeuten voor hun rechtstreekse contactgegevens om een afspraak te maken. Of neem contact op via onze algemene gegevens: