Osteopathie

Osteopathie is een manuele (onze handen zijn ons instrument) geneeswijze die zich richt op het onderzoeken en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam.

De osteopaat gaat steeds op zoek naar de oorzaak van een bewegingsbeperking. En deze bevindt zich vaak op een andere plaats in het lichaam dan waar de klachten optreden.

Er wordt steeds gewerkt op 3 systemen:

Deze drie systemen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar constant. Vandaar dat een probleem in het ene systeem zich kan uiten aan de hand van symptomen in het andere.

De therapie is gebaseerd op enkele principes:

Voor wie is osteopathie?

Baby's & kinderen

Zwangere vrouwen

Jong & oud

Sporters

Bedrijven

Preventief

Welke klachten kan osteopathie verhelpen?

Baby's

Kinderen

Volwassenen

Hieronder vindt u een lijstje van de klachtregio’s die osteopaten het meest tegenkomen. Staat de klacht waarvoor u hulp zoekt er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen en vraag of wij iets voor u kunnen betekenen.

Een osteopaat onderzoekt en behandelt altijd het gehele lichaam.

SER (SOMATO EMOTIONEL RELEASE)

Somato Emotionel Release is het loslaten van emotionele blokkades in het lichaam, via het lichaam.

De meeste klachten die we kunnen ervaren worden veroorzaakt door een trauma. Een trauma kan emotioneel of fysiek van aard zijn. Meestal is het een combinatie van beiden. De emotionele component en de expressie van een emotie kan worden vastgehouden of onderdrukt. Slecht verwerkte en/of verdrongen emoties kunnen zich in het lichaam vastzetten en zo een verstoring van het functioneren veroorzaken.

SER is een therapeutisch proces dat helpt om achtergebleven effecten van een trauma en daarmee geassocieerde negatieve emotionele ervaringen te verwerken.

Men krijgt meer inzicht, meer ruimte en rust in de problematiek.

Als tijdens het onderzoek een emotionele blokkade wordt gevonden, wordt dit met de patiënt besproken. De patiënt bepaalt zelf of en wanneer er naar de oorzaak van de blokkade kan gekeken worden. Soms zijn mensen er nog niet aan toe om aan het emotionele aspect van een klacht te werken, deze keuze wordt altijd door de therapeut gerespecteerd.

Bij deze therapeut(en) kan je terecht voor osteopathie

Onze osteopaten hebben elk hun eigen specialisaties. Twijfel je bij wie je het beste terecht kunt?
Neem dan zeker contact op, wij gaan op zoek naar wie jou het beste kan helpen.

Emma Herman

Osteopaat

Emma Herman

Osteopaat

Wouter Heijen

Osteopaat

Wouter Heijen

Osteopaat

Elize George

Osteopaat

Elize George

Osteopaat

Maak een afspraak

Klik door op één van bovenstaande therapeuten voor hun rechtstreekse contactgegevens om een afspraak te maken. Of neem contact op via onze algemene gegevens: