Eerstelijnspsycholoog voor kinderen (ELP)

Kinderen tot 14 jaar die zich niet goed in hun vel voelen kunnen op de praktijk We Care terecht voor eerstelijnspsychologische hulp (ELP) bij Katrien. Zij sloot zich als orthopedagoog aan bij het netwerk RADAR.

Herken jij als ouder jezelf of je kind in één van onderstaande vragen?

Wat doet een eerstelijnspsycholoog / orthopedagoog?

Afhankelijk van de vraag en de leeftijd van het kind , plan ik een intakegesprek met enkel de (pleeg/zorg)ouder(s) of met het kind erbij. Tijdens het gesprek vertel je mij over krachten en sterktes in jouw gezinscontext. Ik luister ook naar de noden en ga samen met jou/jullie op zoek naar passende strategieën om de noden te vervullen.

Tijdens de sessies gebruik ik verschillende kaders en methodieken: afgestemd opvoeden (Jürgen Peeters), verbindende communicatie, nieuwe autoriteit, … In september start ik een 5 daagse opleiding speltherapie en een creatieve groeiopleiding.

Voor ernstige psychische problemen zoals depressie, verslaving, eetstoornis, psychoses, zelfmoordgedachten,… verwijs ik door naar een therapeut in jouw buurt.

Werkwijze

In een intakegesprek bespreken we je zorgvragen en gaan we na of je in aanmerking komt voor eerstelijnspsychologische hulp.

De sessies kunnen zowel op de praktijk als online plaatsvinden. Ook een huisbezoek is mogelijk.

Er is geen doorverwijzing nodig.

Je hebt recht op de terugbetaling van 10 sessies per kalenderjaar. De eerste sessie is gratis. Een vervolgsessie kost €11 of €4 als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. Je betaalt cash of via payconiq.

Katrien heeft haar als eerstelijnsorthopedagoog aangesloten bij netwerk RADAR, het samenwerkingsverband geestelijke gezondheid kinderen & jongeren in de provincie Oost-Vlaanderen (www.psy-ovl.be).

Bij deze therapeut(en) kan je terecht voor eerstelijnspsychologie

Katrien Van Dessel

Orthopedagoog

Katrien Van Dessel

Orthopedagoog

Maak een afspraak

Klik door op één van bovenstaande therapeuten voor hun rechtstreekse contactgegevens om een afspraak te maken. Of neem contact op via onze algemene gegevens: