Time management

Tijd, het is iets kostbaar en we hebben er steeds veel te weinig van. Vaak krijg ik te horen dat gezond leven/eten te veel tijd kost. Mensen denken soms dat ik niet slaap als ze me zien met een verse salade als lunch, een fruit- of groenten-sapje, zelfgemaakte koekjes… Maar niets is minder waar. Ook ik werk fulltime, schrijf een blog, ga sporten, slaap 8u per dag en doe leuke dingen met familie en vrienden.

 Het sleutelwoord is gewoon TIME MANAGEMENT!

 

 

 

 

 

 

Voor wie het soms moeilijk heeft om gezond leven/eten vol te houden, hier zijn 10 concrete tips:

 1. Voor je boodschappen gaat doen, maak je een weekplanning van je maaltijden. Aan de hand hiervan maak je een concreet boodschappenlijstje op.
  Je boodschappen zullen sneller gaan, je koopt geen overbodige (en vaak ongezonde) voeding en tijdens de week hoef je je hoofd al niet te breken over ‘wat gaan we eten vandaag?’.
  Is je inspiratie even op, blader dan nog eens in enkele healthy kookboeken, herlees onze blog recepten of surf naar nieuwe gerechtjes op het internet.
 2. Koop een grote diepvries.
 3. Kook een grotere portie dan nodig en bewaar de overschot in je diepvries of neem het mee als lunch de volgende dag.
 4. Investeer in het weekend 1 uurtje extra in de keuken en vermijdt tijdsnood in de week. Maak een grote pot soep, hummus, rijst met groentjes, verse groentesaus,…
 5. Maak je lunch voor de volgende dag tijdens het koken ’s avonds als er een ovenschotel op het menu staat.
 6. Maak er een sport van om snelle, lekkere, gezonde gerechten te vinden.
  (en stuur ze ons ook even door)
 7. Werk efficiënt. Gebruik groenten van het avondeten ook voor je lunch van de volgende dag. Snij wat extra verse groenten en steek deze in de diepvries voor een volgende keer.
 8. Less is more. Maak enkel ingewikkelde, uitdagende recepten als je veel tijd hebt. Anders zal de stress komen loeren en daar wordt niemand blij van!
 9. Fruit eet je bij voorkeur in de ochtend. Fruitsalade hoort dus zeker bij mijn dagelijks ontbijt, maar al dat fruit snijden kost inderdaad veel tijd. Tijd die ik niet elke ochtend heb. Maak daarom op zondag (of een andere dag) een grote kom fruitsalade voor de komende werkdagen. Snij al je fruit, overgiet het met minstens een halve citroen om alles fris te houden, dek af en bewaar in de koelkast. Bananen, peer en appel kan je beter niet verwerken in je fruitsla voor enkele dagen.
 10. Planning geeft structuur. Structuur geeft routine. Routine geeft snelheid. Snelheid geeft extra tijd. Extra tijd geeft rust.