4 “must-have” boeken voor healthlovers

“Healthy” boeken, ze schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond! Hieronder een lijstje met boeken om jou wegwijs te maken. Deze zijn écht de moeite waard…

BOOST – Goedele Leyssen

Boost - Goedele Leyssen
Het handboek voor lichaam en geest

Absoluut 1 van mijn favorieten. Dit boek las ik in een mum van tijd door op vakantie. (van de eerste tot de laatste letter!) Wat een leuk interessant boek VOL met healthy tips en verhalen. Je leest in dit boek niet enkel over gezonde voeding, maar ook over yoga, ademhalingen- en meditatie technieken.

Om je een idee te geven, geef ik je hieronder al enkele tips vrij uit haar boek:

“Voeg 2 eetlepels amandelolie toe aan je kefir. Olie vermindert je hongergevoel, houdt je huid gezond, is een goede bron van proteïnen en heeft een ontgiftend effect.”

“Als zowel je smaakvermogen als je reukvermogen achteruitgaat, kun je ervan op aan dat je een tekort aan zink hebt.”

” -Dat ligt zwaar op mijn lever- is een uitspraak die niet zomaar uit de lucht komt vallen. Naast alcohol, vlees, gefrituurde voeding, frisdrank, vervuiling etc. zijn ook negatieve gevoelens belastend voor de lever.”

“Geef je voeten extra aandacht voor je gaat slapen. Was ze eerst met koud water om je zenuwstelsel te kalmeren en masseer ze daarna met kokosolie.”

DE VOEDSELZANDLOPER – Kris Verburgh

De Voedselzandloper
Over afvallen en langer jong blijven

Hier heb ik eigenlijk niet veel woorden voor nodig, dit boek is gewoon een topper. een baanbrekend boek over voeding. Mede door dit boek worden de voedingsdriehoek en de schijf van 5 (eindelijk) herzien!

Een echte aanrader voor iedereen die wil afvallen en vooral bewust gezonder wil eten.

OERRITME – Leen Steyaert

Oerritme - Leen Steyaert
Leef en eet volgens je oerritme en word fit, slank en gelukkig

Wat een eye-opener. In dit boek kom je alles te weten over het ‘oer-ritme’ en hoe deze zo haaks staat op onze hedendaagse levensstijl. Niet enkel onze voeding is enorm veranderd maar denk bv. ook aan kunstmatig licht dat er voor zorgt dat we te lang opblijven of centrale verwarming die er voor zorgt dat we dag en nacht rond 20° leven. Allerlei invloeden zorgen ervoor dat onze innerlijke klok helemaal in de war geraakt, waardoor we gezondheidsproblemen krijgen die typerend zijn voor de westerse bevolking in deze tijd. Denk maar aan depressies, slaapstoornissen, vermoeidheid, obesitas, diabetes type 2. Maar ook humeurigheid, prikkelbaarheid, snel naar suikers grijpen, verdikken,… kunnen hier gevolgen van zijn.

Broodbuik – William Davis

Broodbuik - Davis william
Minder met tarwe en gluten, verlies overgewicht en word gezonder

Je hoort steeds vaker dat mensen tarweproducten niet goed meer kunnen verdragen en dat tarwe en gluten gelinkt kunnen worden met verschillende klachten zoals reuma, artritis, vermoeidheid, slechte huid, darmklachten, verhoogde cholesterol etc… Maar wil je nu écht eens weten hoe dat precies allemaal zit ? Dan is dit zeker en vast het ideale boek om er alles over te weten te komen! Dit boek gaf mij veel meer duidelijkheid over waarom tarwe niet steeds de beste keuze is en welke gevolgen dat kan hebben voor onze gezondheid.

Het boek is tevens ook een handleiding om zelf volledig tarwe-vrij te gaan eten, inclusief receptjes! (waarvan er binnenkort zeker eentje op de blog komt. 😉 )

Zo zijn jullie wel eventjes zoet…

Veel leesplezier !