Zoete aardappel brownies

Gezonde brownies, zonder zuivel, zonder geraffineerde suikers, zonder gluten, zonder je schuldig te voelen,… ze bestaan! En geloof me, ze zijn overheerlijk!

Het belangrijkste ingrediënt van deze verrukkelijke brownies zijn zoete aardappelen.
De zoete aardappel behoort niet tot de familie van de aardappelen zoals de naam doet vermoeden,

 

maar tot de familie van de knolgewassen. Vooral in de Surinaamse en Canadese keuken zijn ze heel populair, maar ook bij ons maakten ze een tijdje geleden hun intreden. Tegenwoordig vind je ze op elke markt, in elke biowinkel en in de betere supermarkt. Zoete aardappelen zijn niet enkel zoet van smaak, ze zijn bovendien ook nog eens super gezond en mogen gerust meerdere keren per week op het menu staan. Lees er alles over in dit artikel.

zoete aardappel

www.ingredienten.nl

INGREDIËNTEN (12 stuks)

  • 150 ml olijfolie of kokosolie en wat extra om je ovenschaal eventueel in te vetten
  • 175g geraspte zoete aardappelen
  • 100g kokosbloesemsuiker
  • 40g raw cacaopoeder
  • 1/2 tl bakpoeder (bicarbonaat)
  • 1/2 tl zout
  • 50g gemalen amandelen
  • 2 eieren
  • 50g grof gehakte walnoten

Met de hoeveelheden kokosbloesemsuiker en raw cacao kan je uiteraard spelen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak!

 

BEREIDING (50 min)

  1. Verwarm je oven op 180°. Neem bij voorkeur een lage langwerpige ovenschaal. Afhankelijk van het materiaal dien je deze nog in te vetten, maar zeker niet veel aangezien de brownies zelf vrijveel vetstof bevatten. Je kan je ovenschaal ook bedekken met bakpapier.
  2. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Giet alles over in je ovenschaal en zet voor 20 min in de oven.
  3. Wanneer je brownies een vaste structuur hebben gekregen, prik je erin met een tandenstoker. Kleeft hier niks aan dan zijn je brownies klaar! Laat ze nog even afkoelen en snij ze dan in vierkante stukjes.

 

Ik beloof je dat je iedereen zal verrassen met deze brownies. 

zoete aardappel brownie