Citroenwater

Elke ochtend starten met een glas citroenwater is een ochtendritueel geworden. Én ik hoef er niet eens vroeger voor op te staan!

Neem een groot glas, knijp er een halve citroen in uit en leng dit aan met water. Dit glas drink je op door het citroenwater goed in je mond rond te laten gaan. Zo worden alle vitaminen en stoffen die een citroen bevat al voor een deel in je mond opgenomen en kunnen ze sneller in actie treden. Als dit glas leeg is, kan je lichaam aan de slag en kan jij het ontbijt starten.

citroenwater maken

 

 

 

 

 

 

 

Maar waarom zouden we een glas citroenwater toevoegen aan ons ochtendritueel?

Citroensap zit eerst en vooral boordevol vitaminen en mineralen, wat uiteraard goed is voor je immuunsysteem. Je zal hierdoor minder snel verkouden worden of griep krijgen.

Verder maakt het je lichaam ‘wakker’. Dit is ook de reden waarom we citroenwater op een nuchtere maag drinken. Je lichaam zal daarna minder ‘schrikken’ van je ontbijt.

Citroenwater zet je lichaam aan het detoxen. Het stimuleert je lever afvalstoffen te verwerken waardoor alle slechte voedingsstoffen sneller en beter worden afgebroken. Dit zorgt dan weer voor een betere werking van je darmen en huid, minder slijmvlies, zuiver bloed… Wanneer je citroenwater ook doorheen de dag drinkt, zul je merken dat je meer/sneller naar toilet moet. Dit komt doordat je afvalstoffen beter en sneller worden verwerkt. Alle chemische stoffen willen sneller uit je lichaam, en dat kan enkel positief zijn.
Detoxen en het sneller verwijderen van afvalstoffen, kan bovendien ook alleen maar stimulerend zijn voor wie wil vermageren!!

Tot slot zorgt citroensap voor een frisse adem. Citroen is de ideale manier om slechte bacteriën in je mond te bestrijden. Ga zeker nooit puur citroensap drinken want het zuur kan je tanden aantasten.

Hopelijk heb ik jullie overtuigd. Even ‘zuur’ zijn ‘s morgens is voor alles goed!