Winterse Thai Curry

Voorbije zomer ontdekte ik in Vietnam ‘Thai Curry’. Vele groentjes in gekruide kokosmelk met rijst. Terug thuis en met de wintergroenten in de winkel maakten we er onze eigen versie van. Met dit recept staat er binnen 30 minuten een heerlijk, gezond en voedzaam gerecht op tafel!

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ butternut pompoen
  • 3 zoete aardappelen
  • 5 aardperen
  • 1 grote pastinaak
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl currypasta
  • 1 tl ras el hanout
  • 250g bruine zilvervlies rijst
  • verse peterselie

Bereiding (30 min.)

  1. Schil alle groenten en snij ze in vrij grote stukken.
  2. Kook de bruine rijst zoals vermeld op de verpakking
  3. Breng de kokosmelk aan de kook.
  4. Voeg de currypasta toe en roer deze goed door de kokosmelk.
  5. Voeg alle groenten toe aan de kokende kokosmelk en zet het deksel erop. Zet het vuur iets lager, maar zorg dat het blijft koken. Wanneer je door de groenten kan prikken is het klaar!

Schep de rijst uit in kommetjes of een diep bord, schep vervolgens de groenten in currysaus erover en werk af met verse peterselie.

Smakelijk!