Moet het ’s morgens snel gaan en gezond zijn? Dan moet je deze eens proberen!
Een MUG CAKE voorziet je snel ontbijt van alle ingrediënten die je nodig hebt om de ochtend goed te beginnen!
INGREDIËNTEN (1Mug)
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 banaan
- 1tl kokosbloesem-siroop
- Raw cacao nibs OF 1tl raw cacao poeder en amandelschilfers
BEREIDING (10min)
- Neem een kom en prak de banaan met een vork.
- Voeg de havermout, het ei en de kokosbloesem-siroop toe.
- Hou je van chocolade!? Voeg dan zeker nog 1tl raw cacao poeder toe.
- Meng dit alles goed onder elkaar en giet over in een mug.
- Zet je mug ongeveer 5 minuten in de microgolf (sterk afhankelijk van welke type microgolf je hebt) tot alles een beetje omhoog komt en vast is geworden.
- Werk af met amandelschilfers als je raw cacao poeder gebruikte of met raw cacao nibs als je de raw cacao poeder niet toevoegde. Het oog wil immers ook wat!
Aangezien raw chocolate wat bitter van smaak is kan je dit naar keuze neutraliseren door een zoetstof. Wij kiezen hier voor kokosbloesemsiroop aangezien dit één van de weinige zoetstoffen is met goede voedingsstoffen én geen grote invloed heeft op onze bloedsuikerspiegel.
Raw cacao nibs, raw cacao poeder en kokosbloesem-siroop vind je in de biowinkel.
Ook bij dit gerecht kan je je food inspiration weer de vrije loop laten gaan! Denk maar aan zaden, rozijnen, gedroogde veenbessen, noten, kokosschilfers, …
Voeg ook zeker wat fruit toe aan je mug cake en je hebt het perfecte ontbijt!