Healthy Chocolate!

mmm chocolade, de verslaving van bijna iedere vrouw.. inclusief mezelf!

Waarom werkt chocolade nu eigenlijk zo verslavend ? Het is natuurlijk gewoon ongelooflijk lekker, maar chocolade bevat ook stoffen die enerzijds de productie van het gelukshormoon endorfine stimuleren en anderzijds de productie van adrenaline afremmen, en zo stress reduceren. Je lichaam weet dus wat goed voor je is.

Maar voor je naar je snoepkast rent, lees even mee:

Wist je dat je beter voor chocolade kiest met minstens 75% cacao ? Pure chocolade is namelijk GEZOND! (Hoe meer cacaogehalte hoe gezonder.)

Het bevat goede antioxidanten*, die hart- en vaatziektes kunnen voorkomen.

*antioxidanten zijn combinaties van vitaminen en mineralen die zorgen voor een gezonde stofwisseling. Ze beschermen je door de vrije radicalen te helpen uitscheiden en afvoeren. Vrije radicalen doen onze cellen sneller verouderen, veroorzaken aderverkalking, slopen het collageen in onze huid en ontregelen de celdeling. Het zijn eigenlijk bijproducten van onze stofwisseling die we ook binnenkrijgen via de lucht, huid, alcohol, stress, straling, medicatie en onze voeding

Ook kan het de bloeddruk verbeteren en krijg je een verzadigd gevoel van het eten van pure chocolade. Er zit ook minder suiker in dan bijvoorbeeld in melk- of witte chocolade.

Dat chocolade zo gezond is hebben we te danken aan de cacaoboon. Deze boon is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resvervatrol, tryptofaan en anandamide. Cacao bevat meer antioxidanten dan b.v. groene thee en blauwe bessen.

Het kan zelfs nog beter… Wat dacht je van chocolade als superfood*?

*Superfoods zijn natuurlijke voedselbronnen die extreem vol zitten met voedzame stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren (proteïnen), phyto-nutriënten enz. Superfoods bevatten niet slechts twee of drie stoffen die goed voor de gezondheid zijn, maar twaalf of meer!

Dat kan ! In de vorm van rauwe chocolade. Normaal wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Volgens kenners bevat rauwe cacao heel veel goede voedingsstoffen in grote hoeveelheden, die verloren zouden gaan als je de cacao verhit.

Misschien ben je reeds bekend met de cacaonibs, het zijn gebroken cacaobonen en daarmee ook chocolade in zijn meest pure vorm. Dit moet je echt een keer proberen. Het smaakt helemaal niet naar de chocolade die je gewoon bent. Het is heel bitter als je ze puur uit het zakje eet. Maar zelf vind ik het wel lekker crispy bij m’n havermout of yoghurt of als versiering op een gezonde pannenkoek.

raw chocolate superfood
cacaonibs

 

 

 

 

 

 

 

Toch niet zo’n fan van de cacaonibs? Dan heb ik goed nieuws, want er bestaat rauwe chocolade die je wél met veel smaak rechtstreeks uit het zakje kan eten, nl. LOVECHOCK. Ik kreeg deze heerlijkheid overlaatst van een gym-buddie, en ben hier razend enthousiast over!

Ik zet Lovechock even op een rijtje:

  • De beste cacao uit Ecuador
  • Raw chocolate: ongebrande en koudgemalen bonen
  • 100% biologische ingrediënten
  • Melkvrij, sojavrij en glutenvrij
  • Gezoet met kokosbloesem nectar
  • te verkrijgen in verschillende smaken
lovechock rocks
Lovechock ROCKS zijn vruchten of noten omhuld met rauwe chocolade
love chock repen
Lovechock BARS zijn rauwe chocolade repen met een crunch

 

Nog een leuk extraatje: de verpakking is super mooi en 100% biologisch afbreekbaar. Smijt het niet meteen weg, want binnenin zit er nog een liefdevolle boodschap!

Zin gekregen? rauwe chocolade zoals lovechock of in de vorm van cacaonibs vind je niet terug in je supermarkt, maar meestal wel in de biowinkel!

“All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.” ― Charles M. Schulz