Verfrissend vitaminenbommetje!

Het zonnetje en deze temperaturen vragen om een verfrissing!
Meer dan wat verse munt, citroenen en kaneel heb je hier niet voor nodig!

IMG_3747

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul een glazen fles van 1/2l met een handje vol verse munt, 1 kaneelstokje & het sap van 1,5 citroen. Schil de overgebleven halve citroen, snij deze op schijfjes en voeg ook toe aan je glazen fles. Nog wat ijsblokjes en water erbij… En klaar!

Wanneer je geen biocitroen hebt is het belangrijk deze steeds te schillen. Citroenen worden namelijk besproeid met pesticiden. Deze dringen in de schil en neem je dus op als je ze ongeschild in je water legt.

Een vitamine bommetje:

Citroenen zitten boordevol vitaminen en mineralen, wat uiteraard goed is voor je immuunsysteem. Ook zetten ze je lichaam aan het detoxen. Hierdoor worden je afvalstoffen beter en sneller verwerkt. Met als gevolg dat je darmen beter zullen werken, je huid zal stralen, je slijmproductie vermindert,  je bloed wordt gezuiverd en het je helpt vermageren.

Verse munt bevat menthol. Deze stof werkt pijnstillend en bevat ook nog eens desinfecterende en spijsverterings- bevorderende eigenschappen. Hiernaast kan munt ook krampen, slapeloosheid en braken voorkomen

Kaneel bezit een waaier aan geneeskundige krachten. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang gebruikt tegen verkoudheid, pijnlijke menstruaties, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten. Kaneel bevat een grote hoeveelheid mangaan, magnesium en zink. Deze mineralen zorgen ervoor dat je brein goed functioneert en je alert blijft. Hiernaast stopt kaneel ook de groei van schadelijke bacteriën in ons lichaam.

Enjoy!