Als lunch, aperitief hapje, voorgerecht of tussengerecht. Met deze veggie rolletjes scoor je altijd!
Meer dan wat groentjes en cottage cheese heb je bovendien niet nodig!
Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is een frisse witte kaassoort met een korrelige structuur. Het is arm aan koolhydraten en vetten, maar rijk aan proteïnen. Hierdoor is cottage cheese geliefd bij sporters en wie wil vermageren. De kaas wordt gemaakt van wrongel (de samengeklonterde eiwitten uit melk) die men laat lekken, niet perst en niet verder laat rijpen. Je vindt cottage cheese in de biowinkel en in de betere supermarkten.
INGREDIËNTEN (12 stuks)
- 1 courgette
- 4 wortels
- 1 komkommer
- verse peterselie
- 1 potje cottage cheese
- peper en zout
BEREIDING (20min.)
- Snij de de komkommer en de wortels in dunne reepjes van ongeveer 10 cm lang.
- Snij de courgette in dunne velletjes aan de hand van een dunschiller of mandoline. Oppassen voor de vingers!
- Breng de cottage cheese op smaak met wat peper en zout.
- Leg een courgette velletje horizontaal, strijk wat cottage cheese aan de linker kant, leg er een paar komkommer- en wortelreepjes op en een takje peterselie. En oprollen maar!