Bananencake

Zin in een cake zonder je schuldig te voelen? Dan moet je deze eens proberen!
Snel klaar én ook nog eens suiker-, lactose- en tarwevrij.

Ingrediënten

3 (rijpe) bananen
3 eieren
100g speltmeel
50g havermout
50g (ontpitte) dadels
1,5 tl bakpoeder
snufje bicarbonaat
Snuifje zout
handje walnoten

Bereiding (1uur)

  1. Neem een mengkom en prak er de bananen in.  Voeg de eieren toe en roer alles door elkaar.
  2. Haal indien nodig de pitten uit de dadels, snij ze in kleine stukjes en meng ze vervolgens onder de bananen en eieren aan de hand van een staafmixer.
  3. Voeg vervolgens het speltmeel, de havermout, het bakpoeder en zout toe.
  4. Breek de walnoten in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de andere ingrediënten in je mengkom. Roer alles nog eens goed onder elkaar.
  5. Giet je deeg over in een cakevorm en zet voor 40 minuten in de oven op 175°.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept vormt de basis voor je cake, dus wees creatief en voeg soms andere ingrediënten toe zoals frambozen, raw chocolat, zaden…

Smakelijk!