Zin in een cake zonder je schuldig te voelen? Dan moet je deze eens proberen!
Snel klaar én ook nog eens suiker-, lactose- en tarwevrij.
Ingrediënten
3 (rijpe) bananen
3 eieren
100g speltmeel
50g havermout
50g (ontpitte) dadels
1,5 tl bakpoeder
snufje bicarbonaat
Snuifje zout
handje walnoten
Bereiding (1uur)
- Neem een mengkom en prak er de bananen in. Voeg de eieren toe en roer alles door elkaar.
- Haal indien nodig de pitten uit de dadels, snij ze in kleine stukjes en meng ze vervolgens onder de bananen en eieren aan de hand van een staafmixer.
- Voeg vervolgens het speltmeel, de havermout, het bakpoeder en zout toe.
- Breek de walnoten in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de andere ingrediënten in je mengkom. Roer alles nog eens goed onder elkaar.
- Giet je deeg over in een cakevorm en zet voor 40 minuten in de oven op 175°.
Dit recept vormt de basis voor je cake, dus wees creatief en voeg soms andere ingrediënten toe zoals frambozen, raw chocolat, zaden…
Smakelijk!