Gek word ik van al dat thuiszitten !

Nu bijna een jaar geleden ging de wereld op slot. Blijf-in-je-kot was de slogan die je overal hoorde. Als een mantra. Als een mes dat op je keel werd gezet. Toen leefden we nog in de ijdele hoop, dat het leven snel weer ‘normaal’ zou worden. We ondergingen. We lieten ons leven aan banden leggen. We voelden ons gevangen. Elke dag. Meer en meer.

Nu bijna een jaar later zijn we het grondig beu. Het normaal werd het ‘nieuwe normaal’. Het leven keert niet meer terug naar wat het was. We voelen de behoefte groeien om ons te bevrijden uit het strakke keurslijf. We willen naar buiten komen. Met vrienden op stap gaan. Plezier maken. We willen graag terug naar school en het werk gáán. Onder de mensen zijn. Uit onze veilige cocon treden om het leven weer te voelen. Te voeden. Wie wil dit niet van de daken schreeuwen!

Onlangs zag ik een lichtkrans hangen: “Laten we 2020 zo snel mogelijk vergeten”
“Hoezo, vergeten?”, reageerde ik bijna verontwaardigd.

Ga anders-denken dan je al dacht. Train jezelf in een positieve mindset want alleen zó maak je voor jezelf het verschil!Het jaar waarin we gevangen werden gezet, bood zoveel kansen om jezelf te bevrijden. En veel verder dan enkel uit de Covid-greep. Ook uit het keurslijf dat we misschien ons al ons hele leven lieten aangemeten. Vanuit het sociaal wenselijke. Vanuit onze cultuur. Onze opvoeding. Het keurslijf dat zegt dat we hárd moeten werken. Dat we moeten denken meer dan voelen. Het keurslijf dat ons angstig maakt. Angstig om ons gevoel te volgen. Om datgene te doen waar we gelukkig van worden. Datgene waar we energie van krijgen waardoor het leven als vanzelf gaat.

Anders dan angsten kunnen we ook in vertrouwen leven. Vertrouwen dat het beste naar ons toekomt. Dat in elke hindernis een groeikans ligt om een betere versie van jezelf te worden. En dat doe je in kleine stappen.

Laten we samen een kleine stap zetten:

  • Wat voor moois is op je pas gekomen dankzij de Covid-crisis?
  • Wat ben je (nog) meer gaan appreciëren dankzij de Covid-crisis?
  • Waarvoor ben jij de Covid-crisis dankbaar?
  • Op welke manier heeft de Covid-crisis voor jou een positieve verandering gebracht?

Wat hulp nodig om in die positieve mindset te groeien?
Contacteer Ria hier voor meer info!